US Open: Cibulková proti Larssonovej, Lacka preverí Blake

24.08.2012 Celý región

New York 23. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v prvom kole záverečného grandslamového turnaja roka US Open v New Yorku proti Johanne Larssonovej zo Švédska.

Trinásta nasadená hráčka pavúka sa so svojou prvou súperkou stretla v doterajšej kariére iba raz a práve na US Open. Cibulková ju vlani vyradila po dvoch setoch 6:1 a 7:5. V prípade postupu do 2. kola si zmeria sily s lepšou z dvojice Bojana Jovanovská zo Srbska a Mona Barthelová z Nemecka.

Daniela Hantuchová sa v prvom kole stretne so sedemnástou nasadenou Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou, s ktorou má nepriaznivú bilanciu 1:4. Ak by cez ňu prešla čaká ju Marina Erakovičová z Nového Zélandu alebo Kristina Mladenovicová z Francúzska.

Martina Kližana čaká na úvod slávneho turnaja Alejandro Falla z Kolumbie. V prípade postupu by narazil s najväčšou pravdepodobnosťou na Francúza a turnajovú päťku Jo-Wilfrieda Tsongu, keďže ten sa na úvod stretne s kvalifikantom. Štvrtý slovenský zástupca Lukáš Lacko si zmeria sily s domácim tenistom a bývalým štvrtým hráčom svetového rebríčka Jamesom Blakeom.

Muži:

Martin Kližan - Alejandro Falla (Kol.), Lukáš Lacko - James Blake (USA)

Ženy:

Dominika Cibulková (13) - Johanna Larssonová (Švéd.), Daniela Hantuchová - Anastasia Pavľučenkovová (17-Rus.)
 

Vyberte región